Ziua Porţilor Deschise la închisoare

Cele mai citite articole

Penitenciarul Oradea a organizat, marţi, Ziua Porţilor Deschise, cu ocazia sărbătoririi pe 29 iunie a Zilei lucrătorilor din penitenciarele din România, fiind derulat şi un tur de vizitare pentru jurnalişti şi o conferinţă de presă.

‘Să conştientizăm cu toţii importanţa libertăţii pentru că este cel mai important lucru pe care ajungi să-l preţuieşti doar după ce l-ai pierdut. Noi sperăm că, prin munca pe care o desfăşoară toţi angajaţii noştri, reuşim să aducem o contribuţie la siguranţa societăţii,  a declarat directorul instituţiei, Ciprian Timiş.

Grupul de ziarişti a fost condus printr-un tur de vizitare a celor mai reprezentative locuri din penitenciar, pentru a prezenta spaţiile de detenţie, inclusiv discuţii cu deţinuţii, atelierele de lucru, ‘spaţiul prietenos’ pentru întâlnirile familiale, cabinetele medicale, clubul pentru activităţi recreative, biblioteca, sălile de clasă, capela.

Penitenciarul Oradea este profilat pe custodierea deţinuţilor majori în regim de maximă siguranţă, regim închis, arestaţi preventiv, regim deschis cu domiciliile în judeţele Bihor, Satu Mare, Sălaj şi Cluj, precum şi pe tinerii arestaţi preventiv. Găzduieşte în prezent 585 de persoane private de libertate, având un grad de supraaglomerare de 132 %, la o capacitate de 440 de paturi.

Penitenciarul din Oradea este singura unitate din România înscrisă, din anul 2019, în reţeaua Work With Perpetrators (WWP EN), compusă din instituţii şi ONG-uri din 58 de ţări şi care implementează programe pentru cei care sunt condamnaţi cu infracţiuni sexuale.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți