Șoferii “de la țară” se orientează mai bine în spațiu

Cele mai citite articole

S-a demonstrat că cei care au crescut la ţară au un simţ al orientării şi al direcţiei mai dezvoltat decât al orăşenilor. Pentru a afla cum influențează mediul copilăriei capacitatea de navigare, oamenii de știință au analizat modul în care aproape 400.000 de oameni din 38 de țări au jucat un joc video mobil conceput pentru cercetarea în neuroștiință.

Oamenii crescuți la țară au un simț al direcției și abilități de navigare mai bune decât cei care au crescut în orașe, a arătat un studiu de la University College London. Cei care au jucat Sea Hero Quest au trebuit să navigheze cu o barcă pentru a găsi anumite locuri de pe o hartă, potrivit studiului publicat în jurnalul Nature. La sat sunt trasee mai dificile care trebuie memorate. De aici şi abilităţile crescute de navigare în spaţii noi.

Așa că cercetătorii au folosit Sea Hero Quest, care a fost creat în 2016 pentru a studia boala Alzheimer și de atunci a fost jucat de aproape patru milioane de oameni. S-a demonstrat ca oamenii crescuți la țară au obținut rezultate mai bune pentru că „zona rurală este un mediu destul de complex prin faptul că este foarte neorganizat, cu distanțe mai mari, ceea ce înseamnă că trebuie să memorezi traseele”.

Cu toate acestea, oamenii crescuți în orașe mai complexe, cum ar fi Paris și Praga, s-au descurcat mult mai bine decât cei din orașe ale căror străzi sunt sistematizate sub formă de grilă, cum ar fi Chicago. Cercetătorii au dezvoltat, de asemenea, o nouă versiune a jocului, numită City Hero Quest, pentru a testa cum s-au descurcat locuitorii de la oraș în mediul lor natural.

Oamenii crescuți în orașe s-au descurcat mai bine în planurile de străzi sub formă de grilă decât cei care au crescut la țară, dar diferența nu a fost nici pe departe la fel de mare ca la primul joc.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți