Șase sate frumoase

Cele mai citite articole

Şase localități pitoreşti din ţara noastră își dispută primul loc în concursul „Best Tourism Villages”, o inițiativă prin care Organizația Mondială a Turismului recunoaște cele mai remarcabile destinații rurale. Trei dintre cele 6 localități selectate în concurs sunt din Sibiu, iar celelalte, în județele Suceava, Vâlcea și Mehedinţi.

Peisaje fantastice, aer curat, și delicii din bucãtãria cehã. Sunt doar câteva dintre motivele care au adus Eibenthal-ul,  în cursa „Best Tourism Villages”. Intrat recent pe harta zonelor turistice, satul a început sã fie atractiv mai întâi pentru turișții cehi, care vin aici sã-și petreacã vacanțele. Însă tot mai mulți români au aflat despre comoară ascunsă în Clisura Dunãrii. Intrarea satului din Mehedinți în competiția internațională se datorează și unui tânăr antreprenor local. Preocupat de turismul ecologic și tradițiile locale, bărbatul și-a deschis o micã pensiune și un restaurant în care pregãtește bucate dupã rețete vechi ceheșți. O calificare în finalã ar aduce micului sat din Mehedinți includerea într-un circuit turistic susținut de specialișți de nivel internațional.

În afarã de Eibenthal, s-au înscris în competiția pentru cel mai frumos sat românesc și localitățile Biertan, Rãșinari și Râul Sadului din Sibiu, Ciocãneșți din Suceava și Costeșți din Vâlcea.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți