România produce mâncare suficientă pentru toți

Cele mai citite articole

România produce suficient pentru toţi consumatorii şi nu există în prezent niciun pericol ca vreun român să sufere de foame sau să nu găsească în magazine ceea ce îi este necesar, afirmă preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, Daniel Botănoiu.

El a precizat că decizia unor ţări de a impune restricţii în cazul exporturilor de produse agricole şi alimentare poate fi înţeleasă atunci când anumite alimente de bază sunt produse în cantităţi mai mici decât consumul naţional, dar România nu este într-o astfel de situaţie. În opinia sa, unul dintre cele mai mari pericole care pot apărea în astfel de situaţii este cel legat de cumpărarea unor mari cantităţi de alimente, chiar dacă analizele zilnice dovedesc că în ţară există suficiente stocuri de produse agricole şi alimentare.

Referitor la stocurile de seminţe de floarea soarelui, un subiect mult discutat în ultimele zile în spaţiul public, Botănoiu afirmă că România are cea mai mare producţie din regiune, aproximativ o treime din toată producţia Uniunii Europene, cu mult peste nevoile de consum ale românilor.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți