România pe harta UE a reciclării plasticului

Cele mai citite articole

Municipiul Alba Iulia participă, timp de trei luni, alături de orașele Valencia și Utrecht într-un proiect de reciclare a plasticului, denumit PlastiCircle.

Astfel, în oraș vor fi montate containere speciale, iar 500 de familii vor primi un anumit tip de saci pentru această reciclare.

„Pentru România este încă o acțiune de pionierat, iar noi, la Alba Iulia, ne-am obișnuit să ne asumăm acest rol, de trendsetter-i. Sunt sigur că albaiulienii se vor implica în cel mai serios și activ mod și în acest proiect și că îl putem transforma într-un reper și un exemplu de bună practică și pentru restul României”, a spus Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia.

În prezent anual se produc peste 25 de milioane de tone de deşeuri din plastic din care doar 29,7% este reciclat eficient.

Impactul economic al îmbunătăţirii reciclării este estimat la peste 10 miliarde de euro pe an, la care se adăugă impactul asupra mediului.

Plasticul este considerat responsabil pentru peste 23 milioane tone de emisii anuale de CO2.

PlastiCircle beneficiază de o finanţare prin programul de cercetare şi inovare Orizont 2020 și reuneşte 20 de parteneri europeni – municipalităţi, instituţii de cercetare, companii.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți