Rezultate excelente în colectarea aparatelor electrice vechi

Cele mai citite articole

Peste 60 de tone de deșeuri electrice au fost colectate în prima lună a campaniei „România reciclează”. Cele mai multe aparate electrice vechi au fost strînse în localitățile Berceni, Abrud, Mănești și Oțelul Roșu.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor campaniei „România reciclează”, în prima etapă a celei de-a cincea ediții a campaniei, desfășurată între 15 iunie și 15 iulie, au avut loc 26 acțiuni de colectare în 15 județe din țară. În total au fost colectate 60.000 de kilograme de deșeuri.

În topul localităților din care s-au colectat cele mai mari cantități se află comuna Berceni din județul Prahova, unde s-au strâns într-o singură zi peste 7.000 de kg frigidere, mașini de spălat, televizoare, dar și alte aparate electronice vechi sau defecte. De asemenea, rezultate bune, peste media de colectare, s-au înregistrat și în alte localități din țară, precum Abrud, Mănești sau Oțelu Roșu.

„,La doi ani de la lansarea primei ediții a campaniei <România Reciclează>, putem spune că există o evoluție clară a rezultatelor pe care le obținem și a modului de derulare. Factorii cheie care influențează rata de succes a acestui gen de programe sunt informarea corectă a oamenilor, transmiterea unor mesaje clare, implicarea autorităților în organizare și mai ales în promovarea acțiunilor, seriozitatea, respectiv să oferi exact ceea ce promiți și nu în ultimul rând constanța, reluarea periodică a acțiunilor până când reciclarea va deveni un obicei în toate gospodăriile din România”, a declarat Roxana Puia, director de marketing al Asociației Environ, unul dintre organizatorii campaniei.

Colectarea deșeurilor se realizează de la domiciliu, în baza unei solicitări efectuate pe mail sau la telefon, iar participanții sunt recompensați pe loc cu tichete valorice în funcție de greutatea și tipul echipamentelor predate. „De exemplu, pentru un frigider pot primi tichete în valoare de 20 de lei, iar pentru o mașină de spălat rufe tichete în valoare de 30 de lei”, anunță organizatorii.

În luna august, sunt planificate acțiuni de colectare în județele Brăila, Gorj, Vâlcea, Harghita, Maramureș și Cluj.

Campania este derulată de asocațiile Environ și SNRB, în colaborare cu autoritățile locale.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți