Reconfigurare traseu pentru infectații cu Covid

Cele mai citite articole

Pacienții care au un test pozitiv de infecție cu SARS-CoV-2 și forme ușoare și medii de boală trebuie să-și sune medicul de familie care îi va îndruma, după o discuție chiar și telefonică, către un centru de evaluare.

Acolo vor fi evaluați clinic de către un medic, li se vor face investigațiile necesare și vor primi tratament pentru a-l urma acasă. Este ultima decizie luată aseară de Ministerul Sănătății, care încearcă astfel să reducă presiunea pe spitale și mai ales pe camerele de gardă ale acestora.

În București vor fi 16 astfel  de centre de evaluare. Totul va fi în colaborare cu medicii de familie. Practic, la aceste centre se va face o spitalizare de zi, de unde vor fi internați, dacă este necesar, sau trimiși acasă. 

Secretarul de stat Adriana Pistol a precizat că este important ca pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. „Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluaţi şi trataţi gratuit atât pacienţii asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi”, a afirmat preşedintele interimar al CNAS, Adela Cojan.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți