Propunere pentru concesionarea Parcului Izvor

Cele mai citite articole

Nicușor Dan a declarat ieri că a primit o propunere din partea unei companii private din grupul Untold, de a concesiona Parcul Izvor pentru o perioadă de un an de zile. Mai multe organizații non-guvernamentale din București îi cer însă primarului să se opună acestei propuneri, calificând inițiativa drept o dorință complet sfidătoare la adresa comunității locale.

Primarul general a declarat pentru G4Media că solicitarea companiei pentru concesionarea Parcului este o propunere ce necesită o discuție, decizia nefiind încă luată. Nicușor Dan a mai declarat „politica noastra e de a înlocui festivalurile gratuite pe care Primăria București le organiza pe bani foarte mulți cu evenimente făcute de operatori privați. Din acest punct de vedere sunt un susținător al unui operator privat care să organizeze festivaluri în București. Modul în care vor fi organizate însă astfel de festivaluri rămâne de stabilit” a mai menționat primarul general. 

Întrebat de termenul în care primăria ar putea lua o decizie privind concesionarea parcului, Nicușor Dan a afirmat că acest decizie poate fi luată într-un termen de 4-5 luni din cauza timpului de analiză și a regulamentelor foarte stricte privind modul de utilizare a spațiilor folosite pentru astfel de evenimente. Compania ce face parte din grupul de societăți ce organizează festivalurile Neversea și Untold, dorește concesionarea parcului pentru a putea organiza evenimente aici care să includă o zona cu mâncare și băutură dar și o zonă de shopping. Compania ar urma să plătească o redevență Primăriei, un prag minimal, plus procent din profit, iar la anumite activități accesul publicului să fie gratuit. 

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți