Primăria S2 vrea piste noi pentru biciclete

Cele mai citite articole

Primăria Sectorului 2 vrea să facă în parteneriat cu Primăria Capitalei o rețea de 36 km de piste pentru biciclete și de parcări securizate dedicate, cu bani din PNRR. Pistele sunt pe bulevarde, dar și pe străzile secundare.

De exemplu, una dintre piste va lega una dintre principalele intrări în oraș de centru, pe Șoseaua Colentina-Calea Moșilor – bd. Carol, iar alta va lega principalele parcuri din sector. Lucrările ar urma să înceapă anul viitor. Este vorba de 10 trasee  de piste pentru biciclete, care asteapta decizia de finanțare prin PNRR după care se vor demara studiile de fezabilitate și execuția.

Primarul sectorului 2 Radu Mihaiu a declarat ca lucrările vor începe anul viitor în cel mai optimist scenariu. Întrebat cum a ajuns la aceste trasee, edilul spune că pistele au fost preluate din draft-ul master-planului velo, care se discută la nivelul Primăriei generale, dar încă nu a fost supus dezbaterii și aprobării. Radu Mihaiu spune că pistele vor fi făcute pe carosabil și vor fi delimitate de traficul auto. La pachet cu pistele pentru biciclete ar putea fi reamenajate și bulevardele, a mai spus Radu Mihaiu.

Valoarea estimată a proiectului este undeva la peste 35 de milioane de lei. În prezent, Bucureștiul are doar 32 de km de piste. Din cei 32 de km, 8,7 km sunt în Sectorul 2 – pe Șos. Pantelimon și Fabrica de Glucoză. Cu excepția pistei de biciclete de pe Calea Victoriei, care este delimitată de traficul auto, restul pistelor sunt pe carosabil sau pe trotuar. Cele de pe trotuar sunt în bună parte nepracticabile. Spre exemplu, Parisul are 1.200 de km de piste pentru biciclete (oraș plus zona metropolitană).

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți