Pregătiri pentru „Timișoara Capitala Culturală Europeană 2023”

Cele mai citite articole

Anul viitor, Timișoara va fi Capitala Culturală Europeană, distincție deținută și de alte două orașe europene Veszprem din Ungaria și Elefsina din Grecia. În vederea acestui eveniment important, președintele CJ Timiș a dat publicității lista de investiții ce sunt făcute pentru a asigura punerea în valoare cât mai bună a patrimoniului cultural.

Una dintre cele mai aşteptate investiţii este cea de la Muzeul Naţional de Artă, din subordinea CJ, care se va bucura de cele mai performante sisteme de control acces, antiefractie, supraveghere video, climatizare şi wi-fi. Vor fi îmbunătăţite considerabil iluminatul muzeal şi securitatea la incendiu. Odată adus la standardele de găzduire a unor exponate cu valoare de tezaur, Muzeul Naţional de Artă va aduce în atenţia publicului local şi internaţional trei expoziţii de excepţie: Constantin Brâncuşi, Victor Brauner şi Paul Neagu.

Pe tot parcursul anului cât este capitala culturală europeană, Bastionul Theresia va avea un rol major, aici fiind amplasat cel mai modern centru de informare turistică, o sală multifuncțională pentru evenimente, dar și diferite ateliere.

O altă investiţie majoră vizează Aerodromul Cioca, unde se doreşte amplasarea unui sistem special destinat găzduirii evenimentelor culturale. Cunoscut sub numele „HANGAir”, proiectul prevede achiziţionarea şi montarea unei construcţii temporare de tip hangar, cu echipamente de sonorizare, sistem de lumini, scenă, ecran led, creând un spaţiu cultural generos într-un timp scurt.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți