Poliția alertează părinții

Cele mai citite articole

Poliţiştii din Bucureşti au alertat şcolile şi le atrag atenţia părinţilor şi profesorilor să discute cu cei mici şi să se asigure că aceştia înţeleg diferenţele dintre lumea reală şi cea virtuală.

Poliția transmite câteva sfaturi legate de cum se poate observa dependența de jocuri a copiilor și ce trebuie făcut. În octombrie anul trecut, Interpol a dat alarma după ce un copil de 12 ani din Buzău a postat un mesaj în care amenința cu sinuciderea după ce administratorii unor platforme de jocuri online i-au închis conturile.

Polițiștii au intervenit imediat și copilul a fost încredințat în siguranță părinților. Acum, Interpol a avertizat din nou autoritățile asupra pericolului. Poliția Capitalei transmite că, în special, copiii între 6-16 ani sunt predispuși să recurgă la amenințări extreme în cazul dependenței de jocuri. Polițiștii le reamintesc profesorilor și părinților că minorii trebuie supravegheați inclusiv în mediul cibernetic.

Unii părinți spun că o fac deja, cu ajutorul unei programe de monitorizare. Specialiștii cred că 30 de minute de acces pe zi la telefon, tabletă sau jocuri reprezintă maximul de timp pe care un copil ar trebui să-l petreacă în spațiul virtual.

Avertizarea trimisă de Poliția Capitalei, la începutul anului 2022, este o premieră a ultimilor ani în care autoritățile recurg la un emiterea unei alerte adresate profesorilor și părinților pentru a-și supraveghea și observa mai atent copiii și elevii.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți