Pablo Picasso la București

Cele mai citite articole

Expoziţia „Efectul Picasso – Contribuţia României la anul aniversar Pablo Picasso, 2023” este un proiect care va constitui unul dintre marile evenimente ale anului viitor, a declarat ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Laurence Auer.

Muzeul de Artă Recentă Bucureşti, în colaborare cu Muzeul Picasso din Paris, va prezenta expoziţia „Efectul Picasso” în perioada 25 septembrie 2023 – 8 ianuarie 2024, evenimentul fiind susţinut de Ministerul Culturii, de Institutul Francez şi Ambasada Franţei din România. Expoziţia va face parte din seria celor 42 de expoziţii aniversare din 2023 organizate sub înaltul patronaj al preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, şi al nepotului artistului omagiat, Bernard Picasso.

Vor fi expuse pentru prima dată în România 46 de lucrări de Pablo Picasso, printre care o serie de tablouri faimoase, unele de mari dimensiuni, care, alături de desenele şi lucrările sale de grafică, au marcat evoluţia artei mondiale pe parcursul mai multor decenii. Lucrările provin în totalitate de la Muzeul Picasso din Paris, acestora urmând a li se adăuga 50 de lucrări de artişti români moderni şi contemporani care atestă influenţa constantă a operei şi figurii lui Picasso în cea de-a doua jumătate a secolului XX şi la începutul secolului XXI. Printre aceştia se numără Corneliu Baba, Constantin Piliuţă, Horia Bernea, Sorin Ilfoveanu, Dumitru Gorzo si multi altii.

Potrivit organizatorilor, „Efectul Picasso” este un eveniment artistic unic la nivel naţional – este prima ocazie, în întreaga istorie a culturii contemporane româneşti, în care capodopere ale lui Pablo Picasso vor fi prezentate, timp trei luni, publicului românesc. Potrivit directorului MARe, Erwin Kessler din 1968, anul expoziţiei Picasso în România, nu a mai fost organizată în ţara noastră nicio altă expoziţie personală a unui artist internaţional de prim ordin.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți