Orient Express a ajuns în România

Cele mai citite articole

Faimosul tren Orient Express a ajuns astăzi în România, în călătoria sa spre Istanbul. Conform programului oficial acest tren se va opri în Gara din Sinaia între orele 8:52 și 12:20, pentru ca mai apoi să oprească și în Capitală, în Gara de Nord la ora 14:16, unde va rămâne până mâine, când va părăsii România spre Turcia. Trenul legendar, cu plecare din Paris, își reia astfel călătoria în acest an, după doi ani de pauză din cauza restricțiilor impuse în condițiile pandemiei.

În decembrie 2018, Venice Simplon Orient Express a fost preluată de LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, holding multinațional specializat în modă, servicii și bunuri de lux, desemnată în 2021 cea mai valoroasă companie din Europa.

Ultima dată când faimosul tren a traversat România a fost în anul 2019, și atunci, ca și în acest an, sute de curioși au venit să admire garnitura în cele două stații. Legendarul traseu care trece și prin România a început să fie folosit pe relația Paris-Istanbul în 1883, dar pe timpul regimului comunist a fost interzis. Circulația pe această rută a fost în schimb reluată în 1998.

Din păcate, pe lângă bucuria pe care acest tren o stârnește în fiecare stație trebuie menționat că din tot traseul său ce traversează continentul european, singurele două tronsoane neelectrificate s-au aflat pe teritoriul României, între Episcopia Bihor-Oradea-Cluj Napoca și între Videle (Rădulești) și Giurgiu.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți