Noua lege a salarizării e neconstitutională

Cele mai citite articole

CCR a stabilit că modificările aduse legii salarizării sunt neconstituționale

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis, miercuri, că modificările aduse legii salarizării sunt neconstituționale, pentru că încalcă principiul bicameralismului și sunt angajate cheltuieli suplimentare asupra bugetului de stat fără să stabilească și sursa de finanțare.

CCR a admis cu unanimitate de voturi obiecția de neconstituționalitate formulată de deputați aparținând Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal și a constatat că Legea pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice este neconstituțională, în ansamblul său.

Pentru pronunțarea acestei soluții, CCR a reținut, în esență, că legea examinată a fost adoptată cu încălcarea principiului bicameralismului.

„Totodată, întrucât prin același act normativ sunt angajate cheltuieli suplimentare asupra bugetului de stat, ar fi trebuit, pe de o parte, să se solicite informarea Parlamentului de către Guvern și, pe de altă parte, să se stabilească sursa de finanțare, în acord cu cerințele art.111 alin.(1) teza a doua și, respectiv, ale art.138 alin.(5) din Legea fundamentală”, arată CCR.

(sursa: Mediafax)

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți