Niciun buștean la export!

Cele mai citite articole

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a reafirmat luni faptul că România nu exportă lemn.

”Avem cantități de lemn care circulă pe calea ferată și te apucă groaza când te gândești că ar putea să fie lemn românesc. Nu! Ce vedeți pe calea ferată este importat, avem adresă oficială de la Ministerul Transporturilor care să ateste că în 2020 nici măcar un tren cu un buștean nu a plecat la export, dar au venit trenuri cu bușteni din Cehia, Slovacia, Germania și Austria. Acei bușteni se prelucrează în fabricile din România și apoi se exportă sub formă de pal, peleți, osb sau alte derivate”, a spus ministrul la o conferință de presă în Parcul Național ”Pădurea Craiului”.

Alexe a spus că intenția guvernului din care face este să protejeze parcurile naționale și că ” în parcurile naționale din România nu se operează nicio tăiere. Îmi doresc ca pe toți cei care fac ilegalități să-i vedem cu cătușe la mâini pentru că fac mult rău.”

Ministrul Costel Alexe a mulțumit și școlii românești de silvicultură ”pentru că a făcut posibil ca România să aibă printre cele mai frumoase păduri din Europa. ”

Articolul precedentCam când o bere la terasă?
Articolul următorDiscriminare la Ambulanță

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți