Mesagerie încrucișată Facebook, Instagram și WhatsApp. Bun sau rău?

Cele mai citite articole

COVID ÎN MÂNĂSTIRILE VÂLCENE: STAREȚUL DE LA STÎNISOARA, VENTILAT MECANIC

Mai mulți preoți si călugări din județul Vîlcea sunt confirmați cu COVID-19 Preotul Laurentiu Popa, starețul Mânăstirii Stânișoara, infectat cu SARS COV-2, se...

Un nou val de emailuri înşelătoare

Compania Bitdefender avertizează asupra unei campanii de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor entități cunoscute, precum Banca Comercială Română sau...

Exproprieri pentru A0 care înconjoară Capitala

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a anunţat că în ședința de Guvern de ieri a fost aprobată Hotărârea privind declanșarea procedurilor...

La Fundeni există un mini-spital pentru teste COVID-19

Un spital din containere se face rapid şi, de regulă, are funcţii de triere a pacienţilor care ar putea fi infectaţi cu SARS Cov 2.

Facebook, Instagram și WhatsApp au anunțat un sistem de mesagerie încrucișată care va permite utilizatorilor să schimbe mesaje pe o platformă comună fără să mai fie nevoie să schimbe aplicația.

Facebook va introduce noi facilități, inclusiv o aplicație de tip „vanish mode” care va permite ca mesajele trimise să dispară imediat după ce au fost văzute.

Concret, utilizatorii Facebook Messenger vor putea conversa cu „prietenii” care sunt pe Instagram fără să schimbe aplicația, facilitate ce va permite ca ambele rețele de socializare să fie mult mai interconectate.

Dar, nu vă îngrijorați! Cele două aplicații vor rămâne în continuare de sine stătătoare.

Mai mult cu cât mai bine de 3 miliarde de utilizatori folosesc lunar una dintre aplicațiile Facebook, oficialii rețelei de socializare anunțând că lucrează la o modalitate care să permită userilor care folosesc Facebook Messenger, WhatsApp și Instagram să aibă o platformă comună de conectare și să comunice în timp real.

Schimbare cerută de useri

De fapt, reprezentanții celor două rețele spun că răspuns astfel unei tendințe vizibile care se manifestă în spațiul virtual și anume aceea că utilizatorii preferă să schimbe mesaje în spațiile on-line private decât să le posteze în cele publice.

Loredana Crisan, care conduce divizia de Product Design la Facebook Messenger (iată o româncă într-o poziție foarte înaltă), a decarat că circa 70% dintre utilizatori  folosesc trei sau mai multe aplicații de mesagerie simultan și de multe ori este greu să mai găsească un anume mesaj.

Vestea că Facebook va integra toate serviciile de mesagerie a generat îngrijorare în mai multe medii: cele antitrust, cele care promovează apărarea vieții private și, nu în ultimul rând cele de securitate cibernetică.

Sunt și voci atât ale unor celebrități dar și ale unor politicieni care solicită separarea completă a Instagram și WhatsApp de Facebook.

Ok, dar cum facem cu „hate speech”?

Argumentele sunt multe, dar, o primă ingrijorare este legată de modul în care viitoarea platformă va fi capabilă să gestioneze mesajele de ură, manipulările, știrile false, hărțuirile etc.

Desigur ca reprezentanții Facebook au dat multiple asigurări și garanții.

Mai mult decât atât, acesta poate fi primul pas dintr-o unificare de comunicații mai mare, inclusiv cu platforme rivale cum ar fi Tweeter, TikTok sau Snapchat!

Dar acesta este deocamdată un fel de „wishful thinking” cum spun americanii dintr-o multitudine de motive unele evidente.

Dar, oricum ar fi, viitorul pare că a și început și că nu va trece mult timp până ce o să fim un uriaș sat global și o să comunicăm nici noi nu vom mai ști pe ce platformă și că nu vom fi în nici un caz singuri pe lume, ci alături de vreo 4-5 miliarde de oameni.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți

De la Hollywood la fotbal

După modelul altor milionari, actorii Ryan Reynolds și Rob McElhenney au decis să investească în fotbal. Vor să cumpere o echipă dintr-o ligă...

Câștigă 100.000 de euro, dar stă în rulotă

Noua senzație din UFC, Jimmy Crute nu renunță la viața simplă pe care o adoră. Luptătorul a câștigat 100.000 de euro la...

Cum se învârt miliarde de euro

Dacă credeați până acum că în fotbalul mare se învârt sume enorme, atunci fiți atenți. FIFA vrea să facă o Ligă cum...

Lucescu a fost contestat de fani

Mircea Lucescu a pierdut primul meci din grupele Ligii Campionilor. Deși italienii au venit fără Ronaldo și Dybala, Dinamo Kiev a fost...

Distracție de miliardar

Fostul star din NBA, Magic Johnson este pasionat de navigație. În fiecare vacanță închiriază un yacht și se plimbă prin Europa. Anul acesta,...