Mașinile zgomotoase interzise noaptea în București

Cele mai citite articole

Un proiect de hotărâre al Primăriei Municipiului București, aflat în momentul de față în dezbatere publică, prevede diminuarea zgomotului produs de trafic în Capitală, prin interzicerea mașinilor și motocicletelor care produc zgomot peste 95 de decibeli în intervalul orar 22-8 dimineața.

În cazul depăşirii nivelului de zgomot în intervalul 95 dB(A) – 100 dB(A) amenda contravenţională va fi cuprinsa între 1.500 RON şi 2.500 de lei, iar în cazul depăşirii nivelului de zgomot de 100 dB(A) amenda va fi cuprinsă între 4.000 şi 5.000 de lei. Măsurarea zgomotului produs de vehiculele participante la trafic se va face prin sondaj, de către Poliţia Rutieră şi Registrul Auto Român.

Nivelul mare de poluare fonică din Capitală, cel puțin pe timpul nopții, este produs în principal de traficul rutier, iar proiectul de hotărâre urmărește să diminueze acest fenomen.

Zonele din Capitală cu cele mai ridicate niveluri de zgomot se număra si marile bulevarde din Sectorul 4, precum Șoseaua Berceni, Șoseaua Oltenitei, Soseaua Giurgiului, ori Calea vacaresti, dar si bulevardele Alexandru Obregia sau Constantin Brancovenu. De asemenea printre zonele unde pe timpul nopții se înregistrează depășiri ale nivelului de zgomot admis de 60 de decibeli sunt și cele din Nordul Capitalei Șos. București-Ploiești, Șos. Gheorghe Ionescu Sisești, Bd. Ion Ionescu de la Brad dar și Șoseaua Chitilei. 

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți