Mașinile electrice explodează… la vânzări

Cele mai citite articole

Cota de piață a mașinilor electrice va ajunge în Europa la 10% în acest an și la 15% în 2021, însă se va plafona la circa 20% în 2025. Cifrele sunt furnizate de un studio realizat de organizația de mediu Transport & Environment pe baza vânzărilor din acest an și a estimărilor care iau în calcul viitoarele norme de poluare.
Autorii studiului susțin că principala explicație este dată de succesul ridicat al SUV-urilor, segment care acoperă în prezent 39% din piața europeană.

Prin urmare, organizația susține că Uniunea Europeană ar trebui să înăsprească normele de poluare care vor intra în vigoare în 2025 și 2030 pentru a evita situația în care vânzările de mașini electrice vor stagna.
Și în România se înregistrează creșteri în acest segment. Mai precis, vorbim despre un spor de aproape 60 de procente al mașinilor electrificate, în pofida scăderii de peste 30% a pieței auto în acest an. Mașinile complet electrice au crescut cu 40,8%, în timp ce hibridele plug-in au avansat cu un procent de peste trei ori mare, 141,3%.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți