Lucrări în avans la pista 2 a Aeroportului Otopeni

Cele mai citite articole

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a făcut un scurt bilanţ al stadiului lucrărilor de modernizare a pistei 2 de la Aeroportul Otopeni anunţând că “sunt în avans față de graficul asumat de antreprenor.”

“În cele 2 săptămâni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, a fost frezat betonul pe toată lungimea pistei, respectiv pe 3,5 km. Au fost înlocuite peste 200 de dale de beton, din cauză că erau deteriorate. Deși este în avans față de termenii contractuali, i-am cerut antreprenorului să profite de vremea bună și să accelereze lucrările. Reamintesc că modernizarea pistei 2 și resistematizarea zonei de siguranță înseamnă că vor fi realizate lucrări de drum, de colectare și evacuare a apelor, de canalizare, de siguranța circulației, pentru executarea instalațiilor electrice și balizaj și lucrări de protejare a mediului. Antreprenorul care realizează acest proiect este PORR Construct.

ISTORIC

➡️ La data de 13 august 2020, a fost semnată autorizația de construire pentru modernizarea Pistei 2, în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă București.

➡️ La data de 21 august, Compania Națională Aeroporturi București a emis ordinul de începere a lucrărilor.

Ultima reparație capitală a Pistei 2 s-a efectuat în 1996, ulterior executându-se numai lucrări de reparații curente.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți