Lobby pentru admiterea României în Spațiul Schengen

Cele mai citite articole

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat că va face tot ceea ce îi stă în putință să ajute România să facă pasul următor spre Schengen, întrucât întârzierea admiterii României i se pare „incorectă și nenecesară”.

„Admiterea României în Spaţiul Schengen rămâne o prioritate. Înainte de a intra în acest Parlament, în 2013, petrecusem 10 ani în Consiliu, iar ţara mea a sprijinit aderarea României la Uniunea Europeană. Acum, rolul meu instituţional este acela de a adresa rugămintea să nu fie folosite scuze politice, când legal şi tehnic au fost atinse toate etapele pentru aderare. Cred că este timpul să ne uităm serios unii la ceilalţi, în calitate de ţări membre ale UE, pentru că nu există diferenţe de clasă între noi şi nu trebuie să ne ascundem în spatele unor aspecte tehnice. Este momentul ca UE să se vadă cu adevărat ca o uniune sigură, nu doar ca un bloc comercial economic, ci una în care putem împărtăşi valorile comune ale democraţiei.” a mai declarat Metsola.

Printre acțiunile pe care aceasta le va face pentru a îndepli acest obiectiv, se numără și un discurs în fața Consiliului European, asta după ce și Comisia Europeană a recomandat, din nou la finalul lunii mai, ca România, Croația și Bulgaria să fie admise în spațiul Schengen în acest an. Europenii şi-au organizat viaţa în funcţie de libertăţile oferite de spaţiul Schengen, 3,5 milioane de persoane tranzitând zilnic dintr-un stat Schengen în altul.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți