Legendarul joc FIFA își poate schimba numele

Cele mai citite articole

Compania producătoare de jocuri Electronic Arts, se află într-o dispută cu organismul internațional FIFA, pentru drepturile de folosire a acestui acronim pentru jocurile sale legendare, dar și pentru licențele pentru competițiile europene pe care FIFA le are.

Franciza ajunsă la cel de al 30-le titlu, este posibil să își schimbe numele, compania înregistrând în mai multe state din europa denumirea „EA Sports F.C.”.

Disputa este una financiară. Atât organizaţia FIFA cât şi multe echipe şi jucători de fotbal caută să obţină venituri de pe urma popularităţii jocului produs de EA. Mino Raiola, agentul care reprezintă fotbalişti celebrii, inclusiv Zlatan Ibrahimovic şi Paul Pogba, a spus că sute de jucători doresc să dea în judecată EA pentru utilizarea identităţii lor în cadrul jocurilor FIFA.

În ultimii ani, Juventus s-a retras din joc, alături de alte cluburi italiene precum Roma şi Lazio. EA a spus că are drepturi contractuale de a include asemănarea tuturor jucătorilor în produsul său.

Negocierile dintre FIFA și Electronic Arts au început dat fiind faptul că actualul contract dintre cele două va expira după Campionatul Mondial din Qatar de la anu. În prezent EA plătește pentru aceste drepturi către FIFA, numai puțin de 150 de milioane de dolari pe an, dar reprezentanții celui mai înalt for fotbalistic doresc majorarea acestei sume.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți