Kalimera! Kalispera!

Cele mai citite articole

Guvernul grec va anunţa marţi calendarul privind ridicarea treptată a restricțiilor. În esenţă, din 29 iunie este liber pentru cazările turistice şi libera circulație pe insule, scrie HotNews. Guvernul de la Atena reaminteşte şi că trebuie respectate distanțarea socială iar în spațiile interioare trebuie utilizată o mască facială.

Ministrul turismului, Harri Teocharis, a ținut să precizeze că reluarea activității sectorului turistic va include un pachet cu „noi reguli specifice pentru hoteluri, plaje, piscine, bufeturi pentru micul dejun în hoteluri și autobuze turistice”. Noul cadru de reglementări care ar trebui aplicat pentru reluarea industriei va fi discutat la Bruxelles în viitorul foarte apropiat de către ministrul elen și omologii săi din UE.

Discutarea măsurilor de siguranță, verificările pasagerilor cu termometre sau analize de sânge înainte ca cetățenii să călătorească în alte țări, inclusiv modalitatea de obținere a „certificatelor de imunitate”, sunt prioritare.

Ministrul elen a declarat că: “Vom promova un acord asupra unui set comun de reguli europene. Avem nevoie de reguli noi pentru a permite oamenilor să se deplaseze dintr-o țară în alta, fie pe drum, prin aer sau pe mare. Avem nevoie de reguli temporare care să aibă sens din punct de vedere economic. Dacă, de exemplu, puteți avea doar 10 pasageri într-un avion pentru a fi considerat un zbor sigur, atunci, evident, nu va exista niciun zbor”, a spus Theocharis.

Conform unui studiu efectuat de publicația The Guardian, din cauza anulărilor în masă, Camera Hotelierilor Eleni estimează că 65% dintre membrii săi ar putea fi obligați să declare faliment anul acesta.

Articolul precedentŞanse egale pentru IMM-uri
Articolul următorAtenţie la 15 mai!

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți