Juniorii medaliați ai înotului românesc

Cele mai citite articole

Campionatul European de Înot pentru Juniori de la Otopeni a luat sfârșit, iar bilanțul delegației României arată extraordinar de bine. Juniorii noștrii au reușit să câștige 9 medalii și să ducă numele României pe locul al treilea în clasamentul pe medalii, în spatele Ungariei și Poloniei.

În ultima zi a campionatelor David Popovici a obținut medalia de aur la proba regină de 100m liber, iar Vlad Stancu argintul la 400m liber. Pe lângă aurul de la 100 de m, David Popovici a mai ocupat primul loc și în proba de 50m dar și în cea de 200m, și a contribuit la aurul câștigat de ștafeta masculină de 4×100.

Vlad Stancu a obținut și el aurul la proba de 1500m liber, și argintul la 800m. Tot argint a obținut și ștafeta mixtă a României la proba de 4x100m dar și Bianca Costea la proba individuală de 50 m liber.

La finalul ceremoniilor din ultima de zi de competiție au fost desemnate titlurile pentru cel mai bun sportiv și sportivă a Campionatelor Europene de Juniori. Aceste două titluri le-au revenit, fără niciun dubiu franțuzoaicei Mary Ambree Moluh care a acumulat 920 de puncte în urma acestei întreceri și românului David Popovici care a strâns nu mai puțin de 951 de puncte la distanță considerabilă de polonezul Ksawery Masiuk și italianul Lorenzo Galossi.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți