Jens Stoltenberg la București

Cele mai citite articole

Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg vine vineri la București în vizită pentru a participa la Summitul B9, găzduit de președintele României Klaus Iohannis și de președintele Poloniei Andrzej Duda. Secretarul general NATO va purta discuții bilaterale atât cu președinții României și Poloniei cât și cu cel al Ungariei. Acest format a fost lansat la inițiativa Președinților Klaus Iohannis și Andrzej Duda în 2015, și reunește șefii de state de pe flancul estic al NATO: Bulgaria, Cehia, Estonia, Lituania, Letonia Polonia, România, Slovacia și Ungaria.

Ultima întâlnire de acest fel a fost organizată în Varșovia pe 25 februarie, la o zi după ce a izbucnit conflictul din Ucraina. Principalul motiv pentru care se organizează acest summit la București, este pentru ca statele flancului estic să își poată coordona pozițiile în cee ace privește consolidarea acestui flanc, în pregătirea summit-ului NATO de la Madrid din luna iulie.

La conferința de presă susținută de Andrzej Duda premergătoare întâlnirii de vineri, acesta a declarat că speră ca sumit-ul de la sfârșitul săptămânii să deschidă perspectivele privind construirea unui mediu de Securitate și cooperare sănătos în această parte a Europei.

Articolul precedentLiber la pescuit
Articolul următorLink News 08 iunie – Știrile altfel

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți