Italienii construiesc A1 Piteşti-Curtea de Argeş

Cele mai citite articole

După aproape trei ani de licitații și contestații, contractul pentru secțiunea 5 Pitești-Curtea de Argeș a autostrăzii A1 Pitești – Sibiu a fost semnat. Circa 356 milioane de euro pentru 30,35 km de autostradă – contract semnat cu Astaldi, care se “traduce” prin 12 luni proiectare şi 48 de luni execuție. 

Circa patru ani vor dura lucrările la cei peste 30 de kilometri de autostradă de la Pitești (Bascov) la Curtea de Argeș, asta după ce în alte 12 luni va fi făcută proiectarea. Apoi vor curge 10 ani de garanție.

Compania italiană Astaldi a semnat pentru suma de 356 milioane de euro un contract care prevede destul de multe lucrări de artă pe traseu, poduri și viaducte, traversări ale râului Argeș, parcări și centre de întreținere, dar și trei noduri rutiere și un drum de legătură cu municipiul Curtea de Argeș.

„Traseul acestei secțiuni începe în zona localității Curtea de Argeș si continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lățime”, amintește CNAIR.

Foto: HotNews

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți