ILEGAL la Corbu în rezervația naturală

Cele mai citite articole

12.500 lei a primit amendă o societate comercială care închiriază ATV-uri pentru plimbări în zona plajei de la Corbu. Cei care au aplicat amenda au fost inspectorii ecologi ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării. Pe lângă amendă li s-a impus încetarea activității, precum și scoaterea de îndată a ATV-urilor din perimetrul RBDD

De fapt, nu numai Corbu a fost plin de turiști în weekend, ci și plajele sălbatice de la Vadu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării. Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) estimează că 10.000 de oameni au fost prezenți pe aceste plaje sălbatice.

„În acest weekend plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au fost luate cu asalt de către turiști”, a anunțat, luni, pe Facebook, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Potrivit sursei citate, pe plaja Vadu au fost estimați în fiecare zi din weekend peste 8.000 de turiști cu 3.000 de mașini, pe plaja Corbu, 1.700 de turiști și 480 mașini, iar pe plaja Midia 320 de turiști și 150 mașini.

„Din păcate, mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente și au aplicat amenzi.
Reamintim că zonele costiere naturale Vadu și Corbu fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de <Site Natura 2000> incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înțeleagă că este nevoie de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare”, se mai arată în postare.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți