Horia Colibășanu pornește într-o nouă aventură

Cele mai citite articole

Alpinistul român Horia Colibășanu pornește astăzi spre o nouă aventură în Himalaya, țintind spre al treilea vârf ca înălțime din lume, Kangchenjunga, 8586 m altitudine. Dacă toate aspectele expediției merg așa cum ne dorim cu toții, Horia va reuși să realizeze o nouă premieră românească, pentru că este singurul optmiar pe care niciun român nu a reușit să îl atingă.

Kangchenjunga este un gigant situat de-a lungul graniţei dintre Nepal şi India, într-unul dintre cele mai izolate locuri din Himalaya. În unele zile poate fi văzut şi de la 110 kilometri depărtare, din India. Este încărcat de legende, fiind considerat lăcaşul unui zeu ostil, credinţă întărită de vremea imprevizibilă şi avalanşele frecvente. Statistic, este al doilea cel mai periculos munte din lume. Datele din 2021 indicau o rată a mortalităţii de 29,1%, ceea ce înseamnă că 1 din 4 alpinişti care au încercat să îl urce şi-au găsit sfârşitul.

Horia Colibășanu revine la baza muntelui Kangchenjunga după 10 ani de la prima sa încercare în 2012, când a trebuit să se întoarcă la aproximativ 100 de metri sub vârf, din cauza faptului că nu mai avea timp să treacă de peretele de stâncă și să se întoarcă la baza în siguranță. Îi urăm mult succes lui Horia, și vom încerca să vă transmitem update-uri pe parcursul ascensiunii sale, câtre unul dintre cele mai râvnite vârfuri din lume, Kanchenjunga.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți