Guvernul va sprijini cu bani sectorul agroalimentar

Cele mai citite articole

Vești bune de la Guvernul României! Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că proiectele pentru granturile de capital de lucru și microgranturile destinate sectorului agroalimentar vor fi lansate începând de astazi, in contextul în care sectorul agroalimentar a fost semnificativ afectat de criza economică generată de pandemia de COVID–19.

Măsura face parte din pachetul „Sprijin pentru România”, adoptat de Guvernul României în vederea atenuării efectelor negative ale crizei economice atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru populație. În cadrul schemei in valoare de 300 de milioane de euro aprobate de Comisia Europeana, sprijinul public va lua forma unor subvenţii directe de până la 120.000 de euro per beneficiar. Entitatile care pot beneficia de microgranturi sunt microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii dar si persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, cooperativele agricole si organizatiile de producatori din sectoarele agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi industriei alimentare.

Măsura vizează atenuarea deficitelor de lichidităţi cu care se confruntă aceste întreprinderi şi abordarea unei părţi din pierderile pe care le-au suferit din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive pe care autorităţile române au trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți