Guvernul Scholz pierde din susținerea populară

Cele mai citite articole

Sondajele de opinie din Germania arată că peste 60% dintre nemți sunt nemulțumiți de politicile actualului executive condus de cancelarul Olaf Scholz. Sondajul realizat pentru publicația Build arată totodată că rata opiniilor favorabile pentru guvernul german a scăzut la 25%, cel mai mic nivel de la preluarea mandatului din decembrie 2021.

Una dintre caracteristicile ce lipsesc cel mai mult în actuala coaliție este dinamismul, este și foarte greu de obținut în condițiile în care din ea fac parte formațiuni politice cu viziuni și doctrine atât de divergente. Coaliţia guvernamentală din Germania este formată din Partidul Social-Democrat de centru-stânga, Partidul Liberal-Democrat de centru-dreapta) şi Alianţa ’90/Verzi ecologiști.

Acest moment este defapt și primul moment în care formațiunea politică a fostului cancelar Angela Merkel, CDU, își adjudecă primul loc în sondaje în privința intenției de vot, cu peste 28%, trendul fiind clar în creștere față de săptămânile trecute.

Analiștii susțin că una dintre cele mai mari provocări la care este supus executivul condus de Scholz este obținerea echilibrului între atingerea obiectivelor ambițioase ale țării în materie de climă împreună cu reducerea dependenței energetice față de Rusia și obținerea de beneficii economice reale din această tranziție verde, întărind totodată unul dintre cele mai importante sectoare economice germane, cel industrial. 

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți