Guvernul României marchează Ziua Mondială a Conștientizării Duchenne

Cele mai citite articole

Palatul Victoria va fi iluminat în rosu în această seară, între orele 20.00 şi 24.00, cu ocazia Zilei Mondiale de conştientizare a distrofiei musculare Duchenne, o boală genetică degenerativă care afectează copii, tineri şi din România.

„Participarea la această campanie desfăşurată anual la nivel mondial este un gest firesc de solidaritate cu cei bolnavi şi cu familiile lor, dar şi un prilej de a le înţelege problemele. Ne ajută, inclusiv la nivel guvernamental, prin instituţiile cu atribuţii în domeniu, să venim, în cunoştinţă de cauză, cu măsuri de sprijin adaptate nevoilor acestei categorii de bolnavi. Suntem alături de cei care suferă de boala Duchenne şi le vom asigura continuitatea tratamentului şi accesul la asistenţa medicală specializată, chiar şi în contextul pandemic actual”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, potrivit unui comunicat al Guvernului.

România asigură, la ora actuală, accesul la tratament pentru distrofia musculară Duchenne în cadrul Programului naţional de tratament pentru boli rare.

Distrofia musculară Duchenne (DMD) este o boală genetică caracterizată prin degenerescenţa fibrei musculare striate care determină o atrofie progresivă a celor mai multe grupe musculare, având drept consecinţă instalarea unui handicap motor variabil, în funcţie de forma şi stadiul evolutiv.

Boala este cunoscută din 1868 pentru forma sa cu evoluţie rapidă (Duchenne) şi din 1955 pentru forma cu evoluţie lentă (Becker).

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți