Ghici cine vrea să stie pe unde umbli

Cele mai citite articole

Știi cine cumpără datele tale de localizare? Armata SUA!

Am aflat de la o sursă de încredere că armata americană cumpără date de localizare a oamenilor de la diverse tipuri de aplicații mobile.

Alături de aplicații de vreme, dating și altele, date de localizare au fost cumpărate și de la aplicații pentru musulmani, printre care una de rugăciuni cu peste 98 de milioane de download-uri.

O altă aplicație prin care armata americană a aflat informații despre unde, cum și cât se mișcă oamenii este una foarte populară pe Google Play, o ruletă virtuală.

Altfel spus, dacă ți-ai făcut recent rafturi în cămară și ai folosit aplicația respectivă, cineva de la Washington s-ar putea să știe, deja, unde vei ține sculele.


Aparent, sunt chiar două fluxuri, paralele, de informații referitoare la locație (dar nu numai) pe care americanii le-au cumpărat. Unul este un produs denumit Locate X, făcut de Babel Street.

Gurile rele spun că informațiile din el au fost folosite cu succes inclusiv pentru „lovituri chirurgicale” cu drone. Un al doilea flux, care oferă date obținute direct din aplicații, vine de la o firmă care se numește X-Mode. Ca să aveți un termen de comparație, X-Mode oferă acces la 25 de milioane de device-uri din SUA și un total de 40 de milioane în toată lumea, inclusiv Uniunea Europeană, America Latină și regiunea Asia-Pacific.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți