„Flurona“ și „Deltacron“ nu există din punct de vedere biologic

Cele mai citite articole

Oamenii de știință au menționat că o presupusă mutație hibridă a virusului SARS-CoV-2 numită „Deltacron”, descoperită într-un laborator din Cipru, este cel mai probabil rezultatul unei contaminări de laborator și nu o nouă variantă de îngrijorare, potrivit ScienceAlert.

„Secvențele cipriote Deltacron raportate de mai multe instituții de presă mari par a fi contaminate”, a scris Tom Peacock, virolog la departamentul de boli infecțioase de la Imperial College London. În plus, Jeffrey Barrett, șeful Inițiativei pentru studii genomice Covid-19 de la Institutul Wellcome Sanger din Marea Britanie, a precizat că presupusele mutații sunt localizate pe o parte a genomului care este vulnerabilă la erori în anumite proceduri de secvențiere. „Este aproape sigur că nu este o mutație biologică alcătuită din Delta și Omicron”.

De la începutul anului, întreagă presă mainstream din România a vorbit despre presupusa variantă mutantă Deltacron și despre Flurona, o combinație între gripa sezonieră și virusul SARS-CoV-2.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți