Exproprieri pentru A0 care înconjoară Capitala

Cele mai citite articole

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a anunţat că în ședința de Guvern de ieri a fost aprobată Hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național “Autostrada de centură București, sector Centura Sud km 52+770 – km 100+900”.

Pentru a putea construi A0, statul va răscumpăra peste 1.200 de loturi de teren aflate în localitățile Glina, Cernica, Popești Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni, Ciorogârla, din județul Ilfov.

Autostrada de Centură București Sud, între A1 (București-Pitești) și A2 (București-Constanța), este împărțită în 3 loturi care sunt licitate și adjudecate pentru proiectare și execuție, astfel:

➡️ Lotul I din Autostrada de Centură Sud se află între Berceni și A2.
Lungime: 16,9 km
Constructor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş
Valoare contract: 830,6 milioane lei

➡️ Lotul II din Autostrada de Centură Sud pleacă din DN6, realizează intersecția cu DN5 până în zona localității Berceni.
Lungime: 16,3 km
Constructor: Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş
Valoare contract: 750,8 milioane lei

➡️ Lotul III din Autostrada de Centură Sud leagă DN 6, în zona Bragadiru-Cornetu, până la A1.
Lungime: 18 km
Constructor: Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading SRL
Valoarea contractului: 853,4 milioane lei

Proiectele tehnice ale primelor două loturi sunt gata. Vrem să emitem ordinele de începere a lucrărilor, cât de repede se poate: în luna iunie, pentru Lotul II și în iulie, pentru Lotul I.

Autostrada de Centură București A0, parte a unui uriaș proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, va avea o lungime totală de 101 km.

“Așa cum am promis, în 2 ani vom finaliza cele 5 pasaje (Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni) și în 3 ani, Autostrada de Centură București A0, mai precis cele 3 loturi de pe A0 Sud.”, precizează oficialul citat.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți