Ești minor? Fumezi? Îți iei amendă!

Cele mai citite articole

Fumatul în spațiile publice în cazul minorilor ar putea fi interzis prin lege. Un proiect a fost depus la Senat și urmează să fie dezbătut la comisiile de specialitate. Proiectul modifică Legea nr. 349/2002 care face referire la prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Acesta a fost semnat de 29 de deputaţi şi senatori din PSD și PNL. Proiectul de lege urmărește interzicerea fumatului în locurile publice pentru minori.

Este vorba de  drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m în jurul acestora, se arată în proiectul de lege.

În cazul în care aceste interdicții nu vor fi respectate, minorii vor fi sancționați cu o amendă contravenţională cuprinsă între 100 de lei și 500 de lei. Drept motiv al acestui proiect de lege, inițiatorii au spus că potrivit unui studiu efectuat de Agenţia Naţională Antidrog, consumul de tutun, alcool şi droguri în rândul tinerilor este un motiv serios de îngrijorare, avand in vedere ca in România nu există sancțiuni care pot fi aplicate minorilor pentru consumul de produse din tutun. Proiectul intră în dezbaterea Senatului, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți