Emmanuel Macron se întâlnește cu Klaus Iohannis

Cele mai citite articole

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se întâlneşte, miercuri, la Baza Mihail Kogălniceanu, cu preşedintele Klaus Iohannis, cei doi urmând să discute despre consolidarea Parteneriatului Strategic româno-francez, aderarea României la Spaţiul Schengen, dar şi despre evoluţia situaţiei de securitate din regiune. Programul oficial al vizitei a început la ora 9:30 cu primirea oficială a președintelui Franței, pentru ca în jurul orei 11 în urma întâlnirii dintre cei doi, să participe la conferința de presă.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cei doi preşedinţi vor discuta despre modalităţile de a consolida pe mai departe Parteneriatul Strategic româno-francez, reînnoit în 2018 prin semnarea, la Paris, de către Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron, a Declaraţiei Politice aferente, ale cărei direcţii de dezvoltare au fost detaliate în cadrul Foii de Parcurs semnate în 2020.

Conform surselor, mâine ar fi programată o vizită la Kiev, la care vor participa Președintele României Klaus Iohannis, Președintele Franței Emmanuel Macron, Cancelarul Germaniei Olaf Scholz dar și premierul italian Mario Draghi alături de autoritățile ucrainene. Potrivit italienilor de la LA Stampa, una dintre principalele teme de discuții în cadrul vizitei de la Kiev, va fi stabilirea unor culoare de export al cerealelor din ucraina prin Polonia și România.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți