Elevii care au terminat cu 10 “pe linie” la examenele naţionale vor fi premiaţi cu bani

Cele mai citite articole

Peste 1.200 de elevi, care au încheiat cu media generală 10 examenele naționale din sesiunea iunie-iulie 2020, vor primi stimulente financiare. Astfel, absolvenții de ciclu gimnazial cu „10 pe linie” vor primi câte 1.000 de lei, iar cei de liceu câte 3.000 de lei.

Executivul a aprobat joi Hotărârea de Guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale.

„Astfel, 892 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și 315 liceeni cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat 2020 vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a muncii depuse. Dintre cei 315 candidați cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat, opt candidați au susținut testul de maturitate în sistem german. Potrivit hotărârii adoptate în ședința de Guvern, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la EN VIII este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanța de a finaliza examenul cu <10 pe linie>.”, transmite Ministerul Educației

Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți