Educație cinematografică la liceu

Cele mai citite articole

Festivalul Internațional de Film Transilvania demarează în școli, Ora de Cinema, un Program-pilot de Educație Cinematografică și Educație prin Film. Acesta va fi implementat la orele de dirigenție de la 4 clase de a 10-a și o clasă de a 11-a din cadrul Colegiului Național Gheorghe Șincai  din Cluj-Napoca, începând cu aceasta luna.

Elevii vor folosi săptămânal un manual special creat pentru acest curs care include 3 fișe de introducere în istoria cinematografiei și 7 fișe pedagogice aferente a 7 scurtmetraje. Toate materialele educaționale se pot accesa și online gratuit pe site-ul oradecinema.tiff.ro. Accesul pe site se face în baza unui cont creat de profesor. Materialele educaționale au fost create pornind de la Programa școlară de consiliere și orientare pentru ciclul liceal. Astfel, cursul este destinat profesorilor diriginți de liceu care pot folosi catalogul de filme și fișele pedagogice pentru a aborda la clasă subiecte esențiale pentru dezvoltarea personală și profesională a adolescenților.

În perioada următoare, organizatorii doresc să dezvolte acest proiect, astfel încât să includă mai multe materiale educaționale și filme și să se extindă în cât mai multe școli din întreaga țară, după un prim an pilot. Organizatorii se bazează pe dialogul cu profesorii care vor să testeze acest program în școlile lor, feedback-ul acestora și al elevilor fiind esențial pentru dezvoltarea materialelor.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți