Duminică începe Formula 1

Cele mai citite articole

Noul sezon de Formula 1 debutează duminică în Bahrain cu cele mai mari modificări din ultimele decenii.  Formula 1 promite, în urma acestei revoluţii tehnice, care include schimbari aerodinamice, ale roţilor, aripilor, greutăţii şi combustibilului, curse mai spectaculoase, depăşiri mai numeroase şi o luptă mai echilibrată pentru victorie.

Una dintre cele mai importante modificări este creşterea diametrului pneului de la 13 la 18 inci, cu un profil Pirrelli redus, un nou aspect al aripilor faţă şi spate, proiectate să reducă turbulenţele aerodinamice din spatele monoposturilor. Designul aripilor vor permite o apăsare mai mare la sol, o stabilitate mai bună în timpul depăşirilor.

Mercedes a venit cu modificări la extrem în privinţa gurilor de admisie ale aerului, foarte înguste, care au stârnit deja controverse. Combustibilul din sezonul 2022 va fi unul mai curat, cantitatea de biocombustibil din amestecul carburant va creşte de la 5,75% la 10%, iar greutatea maşinilor va urca de la 725 de kilograme la 790 kg.

Sezonul 2022 al Formulei 1 va debuta duminică în Bahrain şi va cuprinde un număr record de curse, 23, însă o poziţie a rămas liberă după anularea Marelui Premiu al Rusiei, de la Soci. În 2022 va avea loc prima cursă de Formula 1 la Miami, în timp ce Qatarul nu va găzdui un Grand Prix în acest an din cauza Cupei Mondiale de fotbal, în timp ce China lipseşte în continuare din cauza restricţiilor legate de Covid-19.

Germanul Michael Schumacher şi britanicul Lewis Hamilton sunt piloţii cu cele mai multe titluri de campioni în Formula 1, şapte fiecare, dar Hamiltonare are şansa de a stabili în acest sezon un nou record.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți