Decreței „made in the USA”

Cele mai citite articole

Curtea Supremă de Justiție a SUA a răsturnat hotărârea pronunțată în cazul „Roe vs Wade” în 1973, ceea ce înseamnă că decizia privind avorturile va fi luată de fiecare stat în parte. Decizia epocală a Curții Supreme vine în contextul unui alt caz privitor la avort, „Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization”.

Un draft al deciziei a fost scurs în presă, în Mai, prima „scăpare” din istoria de 233 de ani a Curții. Rezultatul a fost creșterea presiunilor asupra judecătorilor, culminând cu o tentativă de asasinare a lui Brett Kavanaugh, unul dintre judecători. Decizia precizează că în Constituția americană nu există un așa-zis „drept la avort”, invocat de judecătorii de-acum 50 de ani în cazul „Roe vs Wade”.

Decizia Curții Supreme a SUA de a constata că în Constituția Americii nu există niciun drept la avort a stârnit multe discuții. Mass-media de stânga a titrat faptul că s-ar fi „interzis dreptul constituțional la avort”, dar în realitate, așa cum arată Asociația Pro – Vita București, „Decizia afirmă că în cauza Roe „s-a greșit în mod flagrant de la bun început”, că în Constituția Statelor Unite nu este precizat nimic despre avort și că deciziile în „problema avortului” ar trebui să fie redate „reprezentanților aleși ai poporului” – adică legislativelor statale”.

De-asemenea, menționează Asociația Pro-Vita, „abrogarea hotărârii „Roe c Wade” pune capăt supremației ideologice a feminismului modern, care și-a întemeiat întreaga retorică a egalității pe pretenția absurdă că aceasta nu poate fi realizată decât acordând femeilor dreptul de a curma existența altei ființe umane”. După anunțul făcut de SUA,  căutările pe Google pentru termeni precum „cât costă o vasectomie” și „cum să faci o vasectomie” au crescut vertiginos, de cand dreptul la avort este interzis în anumite state, precum Texas, Utah și Missouri.

Postările de pe rețelele de socializare sugerează că bărbații ar trebui să fie obligați să facă vasectomie dacă accesul la avort este restricționat.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți