Curtea școlii va fi deschisă pentru sport

Cele mai citite articole

Senatul României a adoptat un proiect legislativ care prevede acces gratuit pentru copii la terenurile de sport din curtea școlii, în afara orelor de curs. Proiectul se află acum pe masa deputaților, Camera fiind forul decizional în acest caz.

În raportul întocmit de comisia de specialitate şi adoptat miercuri se arată că proiectul pentru completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69 din 9 mai 2000 reglementează problema accesului la o resursă pentru sport neutilizată în afara orarului şcolar şi care are avantajul de a se afla în vecinătatea zonelor rezidenţiale. Li se va permite accesul gratuit tuturor copiilor, inclusiv a celor care au împlinit vârsta de 18 ani, dacă aceștia urmează cursurile învățământului liceal sau profesional până la terminarea acestora.

Federaţia Română de Fotbal a publicat un comunicat în care salută decizia, „una care va avea un impact important asupra numărului de practicanţi de fotbal în România, contribuind la dezvoltarea fotbalului de bază.” Totodată, FRF menţionează că acesta este unul dintre subiectele ce s-a aflat tot timpul pe lista discuţiilor de fiecare dată când a existat o întâlnire între reprezentanții FRF şi cei ai Parlamentului României.

Dar decizia este una foarte bună pentru toate sporturile de masă, lărgind mult infrastructura și baza de selecție, atât de importante în construirea unei generații sănătoase. Dacă va trece și de Camera Deputaților, și legea va fi publicată în Monitorul Oficial, unitățile de învățământ vor fi obligate ca în termen de 90 de zile  să introducă regulamentele de funcţionare, prevederi legate de acces şi de modul de utilizare al curţilor şi terenurilor de sport aflate în folosinţa acestora, precum şi orarul de acces. 

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți