Cupa Mondială: Fotbal bun și bere scumpă

Cele mai citite articole

Duminică începe cel mai important eveniment fotbalistic al anului, Cupa Mondială din Qatar. După zecile de controverse iscate de alegerea acestei locații pentru desfășurarea turneului final, lucrurile par să nu se fi calmat nici acum cu două zile înaintea startului. Gazdele din Qatar au încercat în mai multe rânduri să convingă FIFA să accepte oprirea vânzării berii pe cele opt stadioane ale turneului final, dar fără prea mare succes. Compromisul la care s-a ajuns este că berea va fi vândută dar va fi scumpă, aproximativ 14 euro, un preț mult mai mare chiar și față de standardele europene. Ce merge lângă un meci bun, o bere rece. Sau nu așa era? Nu contează important e totuși că cea mai importantă competiție fotbalistică pornește în câteva zile cu primul meci între țara gazdă și naționala Ecuadorului, duminică de la ora 18, ora României.

Luni se intră în programul normal pentru faza grupelor cu 3-4 meciuri pe zi pentru a finaliza această etapă pe 2 decembrie când vom avea tablou final pentru fazele eliminatorii. Grupele sunt destul de echilibrate, dar sunt câteva meciuri tari care promit spectacol: în grupa E ne așteaptă un Germania Spania, în grupa F avem derby-ul dintre Belgia și Croația, iar în grupa D cel mai intens meci va fi probabil între Franța, deținătoarea trofeului și Danemarca. Principalele favorite la câștigarea trofeului sunt, în opinia bookmakerilor, Brazilia, Argentina, Franța, Spania și Germania. Urmate îndeaproape de Anglia și Portugalia.

Dar Cupa Mondială ne-a demonstrat de mai multe ori că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, sau mă rog, acum cu cea din deșert. Sigur și de această dată vom avea surprize, și nu puține, eu zic că merită să urmărim acest turneu final al celei mai importante competiții fotbalistice din lume.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți