COVID-19: Copiii vor trebui să poarte tot timpul masca la şcoală de la vârsta de șase ani în Spania

Cele mai citite articole

Copiii vor trebui să poarte tot timpul masca la şcoală de la vârsta de șase ani în Spania, a anunţat joi guvernul ţării, care intenţionează să redeschidă şcolile, în ciuda unui nou val al epidemiei Covid-19.

„Folosirea măştii va fi obligatorie, în general, de la 6 ani, indiferent de menţinerea distanţei”, a declarat ministrul Educaţiei, Isabel Celaa.

Ea a spus că scopul guvernului este de a aduce copiii înapoi în şcoli şi de a nu mai folosi învăţământul la distanţă, aşa cum au făcut la sfârşitul ultimului an şcolar. „Ne dorim prezenţa tuturor elevilor”, a adăugat ea.

În ultimele zile, ele 17 provincii din Spania au anunţat măsurile pe care le iau pentru protecţie, iar lipsa de coordonare între acestea a provocat critici în toată ţara. Cantabria (nord), în special, a stârnit controverse anunţând purtarea unei măşti de la 3 ani.

În general, în toate provinciile, copiii vor trebui să menţină o distanţă de siguranţă de 1,5 m, dar cei mici vor sta doar cu alţi elevi din clasa lor, ceea ce le va permite să se joace între ei fără a respecta această distanţă şi va face mai uşor de urmărit cazurile de contaminare.

Şcolarii trebuie să se spele pe mâini de cel puţin 5 ori pe zi, iar dimineaţa când ajung în clasă le va fi luată temperatura.

Şcolile au fost închise la mijlocul lunii martie în Spania, ţara care a impus una dintre cele mai stricte blocaje din lume.

În ultimele 14 zile, Spania a înregistrat 190 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, de departe cea mai mare rată din Uniunea Europeană. Numărul total de cazuri a depăşit 400.000 în această săptămână, iar numărul de spitalizări şi decese a crescut brusc. Epidemia a ucis oficial aproape 29.000 de oameni.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți