Comisia Europeană ne învață să recunoaștem ştirile false

Cele mai citite articole

Cetăţenii europeni au la dispoziţie începând de ieri un nou instrument educaţional, lansat de Comisia Europeană, pentru a recunoaşte ştirile false, inclusiv propaganda rusă despre războiul din Ucraina.

Această dezinformare este “manipulatoare şi este realizată într-un mod intenţionat şi coordonat” pentru a submina procesul democratic, afirmă serviciul diplomatic al Comisiei Europene. Noul instrument, care se numeşte ‘Învaţă’ şi este disponibil pe site-ul EUvsdisinfo.eu, explică tacticile de dezinformare din interiorul sistemului media al Kremlinului.

Cei care accesează site-ul primesc instrucţiuni despre cum să identifice dezinformarea, iar prin quiz-uri şi jocuri învaţă cum să nu răspândească mai departe informaţii false. EUvsdisinfo.eu a fost lansat pentru a ajuta UE să identifice şi să monitorizeze campaniile de manipulare ale Rusiei care au ca ţintă blocul comunitar şi pentru a educa publicul în legătură cu felul în care ar trebuie să reacţioneze.

UE consideră dezinformarea ca o “provocare politică şi de securitate tot mai mare”, iar în ultimele luni a depus multe eforturi pentru a contracara discursul Kremlinului despre sancţiunile europene împotriva Rusiei. Propaganda Kremlinului susţine că sancţiunile economice ale UE asupra exporturilor ruseşti au dus la creşterea preţurilor la alimente la nivel global. Ca reacţie, UE a subliniat în mod repetat excepţiile din multiplele pachete de sancţiuni pentru bunurile şi produsele agricole ruseşti.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți