Cătălin Chirilă campion mondial la canoe!

Cele mai citite articole

Sportivul român Cătălin Chirilă a câștigat duminică medalia de aur la proba de canoe simplu 1.000 de metri, la Campionatul Mondial de Canoe Sprint din Halifax Canada.

Cătălin a reușit să îi depășească pe favoriții principali brazilianul campion olimpic Isaquias Santos dar și pe cehul Martin Fuksa.  Cătălin a gestionat extraordinar această cursă şi visul de a readuce canoea de simplu în elita mondială s-a împlinit, scrie COSR pe Facebook.

Este a cincea oară în istorie când un român reușește să câștige medalia de aur în această probă după Aurel Macarencu, Simion Ismailciuc dar și legendarul Ivan Patzaichin de două ori în 1973 și 77.

Această ediție de Campionate mondiale de canoe sprint s-a încheiat cum nu se putea mai bine pentru Cătălin, care a reușit sâmbătă să mai câștige o medalie, de argint, la proba de 500 de m, fiind devansat de brazilianul Santos pe care Cătălin a reușit să îl învingă în finala de 1000 de duminică.

Antrenorii Florin Popescu și Petre Kondrat i-au fost alături pe tot parcursul acestei competiții, dar Cătălin s-a bucurat și de un public incredibil la Halifax, care l-a ovaționat la scenă deschisă după fiecare intrare în apă.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți