Călătoriile în străinătate, scădere de 58% în această vară

Cele mai citite articole

Călătoriile în străinătate ale românilor pe timp de pandemie au cunoscut un regres important. Numărul românilor a fost în această vară cu 58% mai mic față de aceeași perioadă a anului în 2019. Cifrele au fost furnizate de platforma financiară Revolut.

Tinerii, mai deschiși la călătorii

Utilizatorii Revolut cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani sunt cei care au călătorit cel mai mult vara aceasta. În ciuda restricțiilor impuse în contextul pandemiei globale. Aceștia au călătorit de patru ori mai mult decât persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 și 54 de ani.

Cele trei destinații de vacanță din topul preferințelor românilor în 2020 rămân aceleași cu cele din 2019. Este vorba despre Bulgaria, Grecia și Ungaria. Cu toate acestea, vedem o schimbare la următoarele destinații din top. Dacă în 2019 românii au ales Italia și Marea Britanie ca destinații de vacanță, anul acesta au preferat Franța și Austria.

Retrageri mai mari de numerar

Românii au retras mai mult numerar în timpul vacanței în 2020. În medie, românii au retras echivalentul a 1.400 lei numerar în perioada vacanței. Ceea ce înseamnă cu 39% mai mult față de aceeași perioadă din 2019. Atunci când suma medie retrasă a fost 1.000 lei.

Când vine vorba despre tipul de cazare, utilizatorii Revolut din România au avut alegeri diverse. Ei au optat atât pentru hoteluri cât și pentru proprietăți private. În timp ce numărul de oameni care au ales Airbnb a rămas constant, cei care au ales să își petreacă vacanța într-un hotel a scăzut cu 56% în 2020.

Dacă în 2019 turiștii români au cheltuit cel mai mult în baruri, cafenele și restaurante, în 2020 au optat să nu mai iasă așa mult, ceea ce a determinat o creștere semnificativă a cheltuielilor în magazine alimentare și supermarketuri, acestea ocupând locul al doilea în topul principalelor categorii de cheltuieli, după retragerile de numerar.

Acest lucru nu a schimbat însă suma medie pe care românii au cheltuit-o în baruri, cafenele și restaurante în perioada vacanței, ea rămânând constantă la aproximativ 600 lei.

Scădere de 207% a achizițiilor fizice în alte țări

Cum guvernele și autoritățile sanitare au impus restricții pentru călătoriile în străinătate, mulți români au ales să își petreacă vacanța în țară. Făcând o comparație cu anul trecut, utilizatorii Revolut au cheltuit cu 207% mai puțin pentru achizițiile fizice din alte țări – suma totală fiind 216 milioane lei.

Impactul financiar declanșat de pandemie este incontestabil potrivit comportamentului financiar al bazei de utilizatori Revolut. Acesta a cauzat și o creștere de 29% în rândul celor care au ales să își retragă bani din pușculițele digitale Vaults, creșterea fiind comparabilă cu aceeași perioadă a verii de anul trecut. Suma retrasă în această perioadă din pușculițele digitale Vaults este de 136 milioane lei.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți