BREAKING NEWS Uniunea Europeană NU recunoaște rezultatul alegerilor din Belarus

Cele mai citite articole

La conferința de presă sustinută de Ursula von der LEYEN, șefa Comisiei Europene alaturi de Charles Michel, președintele Consiliului European, după ședinta informală a liderilor europeni convocată special pentru analiza situașiei din Belarus, cei doi lideri europeni au afirmat explicit că UE nu recunoaște rezultatul alegerilor din Belarus si cere refacerea acestora.

Liderii europeni consideră ca alegerile nu au respectat standardele internționale sugerând, in subtext, că acestea au fost fraudate.

La aceeași conferință de presă, cei doi lideri au condamnat ferm violențele impotriva protestatarilor și au anuat impunerea de sancțiuni impotriva celor care se fac vinovați.

De asemenea președinta Comisiei Europene a anunțat un pachet financiar consistent pentru sprijinirea organizațiilor locale care luptă pentru instaurarea unui sistem democratic în Belarus cât si pentru susținerea presei libere independente.

Intrebați daca, pe aceasta temă, UE consideră Rusia si pe Putin un aliat sau un inamic, cei doi lideri europeni au afirmat că, din punctul de vedere al UE, situația din Belarus reprezintă o problemă internă și că UE nu va tolera niciun fel de amestec al forțelor străine în rezolvarea ei, cerintele exprimate de UE fiind exact acelea exprimate de poporul belarus însusi. “Situația din Belarus nu are soluția nici ma Moscova nici la Bruxelles, ea trebuie rezolvată de poporul belarus care și-a exprimat clar doleanțele in stradă” a spus Charles Michel, președintele Consiliului European.

Liderii Europeni îi cer ferm lui Lukasenko sa renunțte la conducerea țării și cer ca țata să  purceadă deîndată la orgamizarea de noi alegeri libere, independente si nefraudate.

UPDATE: Chiar în timpul conferinței de presă sustinută de liderii europeni, Presedintele Belarus, A. Lukashenko a decretat ”toleranță ZERO pentru protestele de stradă” și a cerut forțelor de represiune să ”ia orice măsura necesară” pentru ”menținerea ordinii publice”.

Astăzi, numărul victimelor represiunii a crescut, ultima victimă, un bărbat care protesta pașnic a fost impușcat de forțele de poliție

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți