Berea va curge pe apa sâmbetei

Cele mai citite articole

Asociația berarilor din Franța a anunțat miercuri că 10 milioane de litri de bere, care ar putea umple 4 piscine olimpice, vor fi aruncați,  pentru că nu au fost consumați din cauza măsurilor de izolare și urmează să expire, informează Digi24.

Această cantitate este compusă în mare parte din bere artizanală, care are un preț mai ridicat însă este deseori nepasteurizată, drept urmare se strică mai repede decât cea obișnuită, a explicația asociația Brasseurs de France.

“Aceste beri au un conținut mare de hamei și dacă sunt păstrate prea mult timp, când petrec 2-3 luni în depozit, își pierd aroma, gustul și mirosul”, a declarat Maxime Costilhes, șeful asociației, pentru AFP.

Barurile, restaurantele și cafenelele sunt închise în Franța, turismul s-a oprit, iar festivalurile s-au anulat. Chiar dacă țara este renumită pentru vinuri, vânzările de bere au crescut datorită sortimentelor artizanale.

Cifra de 10 milioane a fost obținută pe baza datelor oferite asociației de 300 de berari, care produc 98% din berea franceză. Deși reprezintă o mică parte din cantitatea de 22,5 milioane de hectolitri care ar urma să fie produsă de berarii francezi în 2020, berea irosită va aduce pagube de milioane de euro producătorilor.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți