Bani în avans pentru transportul elevilor

Cele mai citite articole

Ministrul Educației Sorin Câmpeanu, a inițiat proiectul de Ordonanță de Urgență care reglementează asigurarea transportului elevilor de la domiciliu la şcoală, serviciile complementare de educaţie timpurie, creşă şi grădiniţă, în localităţi izolate/defavorizate şi extinderea învăţământului dual la nivel universitar. Astfel elevilor care merg la școală în alte localități decât cele de reședință li se va asigura o sumă forfetară lunară pentru cheltuielile de transport, în funcție de distanță, pe toată durata anilor de studiu, bani proveniți de la bugetul de stat.

În acest mod, toţi elevii şcolarizaţi într-o altă localitate decât cea de domiciliu vor primi o alocaţie forfetară de transport fără a fi nevoie de niciun document justificativ, în plus faţă de bursa socială pe care o primesc toţi elevii care se încadrează în criteriile sociale sau medicale: elevi proveniţi din familii cu venituri reduse, elevi cu dizabilităţi, cu boli cronice sau orfani. Suma stabilită este de 50 de lei/lună pentru distanțe de 3 km, iar dacă distanța este mai mare de 3 km se va suplimenta cu 5 lei per km.

De asemenea, elevilor cazaţi la internat sau în gazdă în localitatea unde studiază li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 4 călătorii dus-întors pe lună, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin şcoli.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți