Avram Iancu țintește un record în Ungaria

Cele mai citite articole

Sportivul Avram Iancu din Petroșani, va înota mâine în Lacul Balaton din Ungaria pentru a stabilii un nou record european de înot în ape libere. 43 de ore și 16 minute este ținta acestuia, pentru a putea să fie noul deținător al recordului, la nici două săptămâni de când a reușit să stabilească o premieră românească, traversarea în înot a canalului Bristol, și într-un timp relativ scurt de doar 11 ore.  

Potrivit acestuia, faptul că Lacul Balaton are o întindere mare pune probleme înotătorilor, în primul rând din cauza riscului de apariţie a unor valuri mari. La orice adiere de vânt se pot genera valuri mari care îi vor îngreuna cu siguranță aventura. În plus, conform sportivului român, apa dulce a lacului Balaton va aduce o altă provocare. Salinitatea crescută a apei mărilor sau oceanelor, ajută flotabilitatea înotătorilor, în cazul lacului din Ungaria nu se poate vorbii despre acest avantaj.

Avram Iancu a declarat „Recordul european, este de 43 de ore şi 15 minute, stabilit de Kevin Murphy, din Anglia, care a înotat chiar pe Lacul Balaton. Eu voi încerca să înot cu cel puţin cu un minut mai mult decât acel timp. Eu deţin recordul românesc în domeniu, cu 36 de ore şi 29 de minute, dar acum doresc să stabilesc un nou record european”, a mai menționat Avram Iancu. 

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți