Aur și Record pentru David Popovici, la Budapesta!

Cele mai citite articole

Aseară la Budapesta, la campionatele mondiale de natație, David Popovici a electrizat o lume întreagă cu superba cursă făcută de acesta în cadrul finalei de 200 de m liberi. Sportivul român, de doar 17 ani, a reușit să câștige medalia de aur, iar cu timpul scos de 1:43:21, să stabilească un nou record mondial de juniori. Timpul scos de David este cel mai rapid timp din lume la această probă din 2012 încoace, o performanță extrem de rară.

Pe primele două lungimi de bazin cursa a fost condusă de britanicul campion olimpic Tom Dean, dar David a reușit ca în a două parte a probei să preia frâiele și să nu le mai lase până la final. Marea speranță a înotului românesc și chiar mondial, a reușit să dea peste cap și calculele unui alt favorit, koreanul Hwang Sunwoo, care s-a clasat pe locul al doilea la finalul probei.

Astăzi de dimineață, David Popovici s-a calificat fără emoții și în semifinala probei de 100 de m liber, semifinala ce va avea loc tot astăzi, finala fiind programată mâine. Cel de al doilea mare talent al înotului românesc, Robert Glință, a reuși să obțină un loc 8 la proba de 100 m spate, unde italianul Thomas Ceccon a stabilit un nou record mondial, terminând cursa cu timpul de 51,6 secunde.

Este pentru prima dată când un român obține medalia de aur la campionatele mondiale la masculin, la 36 de ani de la victoria Tamarei Costache de la Campionatele Mondiale de la Madrid. Totuși, momentele frumoase de aseară ne-au lăsat un gust amar, pentru că proba de 200 m nu a fost transmisă în direct de nicio televiziune care deține drepturile de difuzare ale Campionatului Mondial de Natație, pentru că așa știm noi să ne prețuim și să ne respectăm campionii.

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele noutăți